Különleges adventi kalendáriumot készít a NEK

Kolozsvári színész előadásával indult a videósorozat

0
1870
Adventi kalendárium. Fotó: NEK

Ismert és elismert személyiségek küldtek üzenetet, személyes történetet, verset a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak (NEK-nek), amelyekből adventi kalendáriumot állítottak össze. Meghatóak, elgondolkodtatóak ezek a rövid videók és ami a lényeg, szeretetből és hitből fakadnak.

Az idei évre nehéz jelzőket találni. A világjárvány miatt alaposan megváltozott az életünk. Rengeteg veszteség ért bennünket. Sok tervezett találkozás, esemény is elmaradt, új időpontra került át. Köztük az, amit annyira vártunk: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Az új helyzet új megoldásokat is hozott. Szeptemberben online előtalálkozón kapcsolódott össze a világ Budapesten át, az Eucharisztia jegyében. A járvány második hulláma ismét bezárkózásra kényszerít bennünket. Advent idején elmaradnak a vásárok, a betlehemezések, a tervezett találkozások: a közös séták, a forralt borozás, a meghitt beszélgetések.

December 1-től naponta költők, színészek, írók, zenészek, a közösség ismert és elismert tagjai a saját nappalijukból küldenek rövid videóüzenetet. 24 nap, 24 személyes történet, vers, ének, üzenet érkezik a nappalikból a nappalinkba a különös év különös adventjén.

Az első videóban Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze ajándékozza meg az érdeklődőket a szeretethimnusz kortárs karácsonyi feldolgozásával.

Forrás: NEK