Böjte Csaba meggyógyult és kijött a kórházból

0
2647
Böjte Csaba kijött a kórházból. Fotó: képernyőkép az idézett videóból

Istennek hála, kiengedtek a kórházból – mondja Böjte Csaba ferences szerzetes abban a Facebook-videóban, amelyben arról számol be, hogy november 30-án elhagyhatta a budapesti Szent László kórházat, ahova koronavírus-fertőzés miatt került november 18-án.

Mint arról korábban beszámoltunk, a ferences szerzetesnek november 16-án lett pozitív a koronavírus-tesztje, akit két nappal később kivizsgálás céljából szállítottak Budapestre kórházba.

Háláját és szeretetét fejezte ki a kórház minden munkatársa iránt. Jól érzem magam – fogalmaz a közösségi oldalra feltöltött videóban. „Papírom is van róla, hogy meggyógyultam, egészséges vagyok! Szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet az orvosoknak, nővéreknek, az egész magyar egészségügyi személyzetnek. Arra kérek mindenkit, hogy a jelen járványidőszakban különösen vigyázzunk egymásra és magunkra. Az egészségünk drága kincs, vigyázzunk rá! Köszönök minden imát!” – idézi a szerzetes szavait a Magyar Kurír.

A kórházból távozó Böjte Csabát újonnan megjelent könyvével fogadták. Az erről készült videóban azt mondja, hogy a koronavírus nélkül talán el sem készült volna a könyv, hiszen egyébként „annyi felé szétfolyunk, tesszük-vesszük a dolgainkat, mindenki ezerrel pörög”, a koronavírus azonban Déván is „bezárta” őket, ami segítette fókuszálni, hogy a lényeges dolgokra nézhessen, azokon elmélkedjen. „A koronavírus sok ajtót, ablakot bezár előttünk, de nézzük meg, hogy melyek azok az igazán lényeges, fontos ajtók, ablakok, amelyek meghatároznak bennünket: család, elmélyülés, rendcsinálás” – mondja a videóban a ferences. Ahogyan a kertész a rózsát, a szőlőt megmetszi, úgy az újratervezéshez, a rendcsináláshoz ő is ajánlja a frissen megjelent füveskönyvét.

„… a vírus szempontjából »gyanús« lettem” – idéztük korábban Böjte Csaba november 15-én közzétett Facebook-posztját, akinél 13-án jelentkeztek az első tünetek, ezért akkor már nem mutatott be nyilvános szentmisét a gyerekekkel. A pozitív koronavírus-tesztet követően úgy fogalmazott, hogy nemcsak a külvilágban, hanem a szervezetében is konfliktus zajlik, amit ő köhögés, fáradtság formájában tapasztalt. Akkori üzenetében imára szólított fel, hogy béke legyen a testünkben, a világban, hogy békében éljünk a Teremtővel.

Az alábbi írásaink szerzői szintén átestek a koronavírus-fertőzésen, akik betegségükről, a nehézségekről, felgyógyulásukról és a koronavírus utáni életükről vallanak: