Szállást adunk a Szent Családnak! – Betlehemkészítő pályázat a nagyváradi egyházmegye családjai számára

0
1097
„Hagyjuk pihenni anyut!” • Fotó: Aleteia

A  jelen  körülmények  között  különösen  szükség  van  a  remény élesztgetésére,  ébren  tartására. Anselm Grün írja: „Karácsony  központi  képeiben  az  újrakezdés  válik  jól  láthatóvá  és elképzelhetővé:  nem  vagyunk  a  múlthoz  láncolva,  minden  mögött  ott  van  a remény”. 

Ebből  a  megfontolásból  betlehemkészítő pályázatot  hirdet a nagyváradi egyházmegye a családok  számára, „Szállást  adunk  a Szent Családnak!” címmel. A pályázatra az egyházmegyéhez tartozó családok jelentkezhetnek alkotásaikkal, a következő feltételeknek eleget téve:

A betlehem kizárólag  természetes  anyagból  készülhet,  maximum  50×50 cm alapterületű lehet, kötelező módon legyen jelen benne a gyermek Jézus, Szűz Mária és Szent József. A többi szereplőt a család fantáziájára bízzák.

A betlehemet a család tagjai – szülők, gyermekek, esetleg nagyszülők – közösen készítsék el. Fontos az együtt töltött idő, amely még jobban kiemeli karácsony üzenetének aktualitását!

Az elkészült művet december 15-ig kell eljuttatni a püspökségre, illetve a közös munkáról öt digitális fotót a pasztoralis@varad.org e-mail címre.

Minden pályázó emléklapot, illetve könyvjutalmat kap. Egy szakmai bírálóbizottság  értékelése  alapján  egy  alkotás  különdíjban részesül.  Az alkotásokról készült  fotókat  az  egyházmegye közösségi oldalán teszik közzé,  ahol a  begyűjtött  értékelések alapján  egy második alkotás szintén különdíjban részesül.

Forrás: Nagyváradi egyházmegye