Isten velünk van, emlékeztet a marosvásárhelyi rajzpályázat

0
1225
A gyerekrajzokkal újra a bizalmat és a vidámságot szeretnék visszacsalogatni az emberek szívébe • Fotók: Remeteszegi plébánia Facebook-oldala

Velünk az Isten címmel hirdetett rajzpályázatot hittanosai számára a marosvásárhelyi Szent Család-plébánia. A pályázattal azt szeretnék hangsúlyozni mindenki számára, hogy Isten mindig velünk van és változatlanul szeret minket.

Nagyon sokan félnek, aggódnak vagy szomorúak mostanában; a mindennapi életünk kizökkent a megszokott kerékvágásból. A bizonytalanság és a sokrétű változások próbára teszik alkalmazkodóképességünket. Sokan szoronganak, magányosnak és tanácstalannak érzik magukat, és nem alaptalanul, hiszen a külvilágból számos negatív hatás ér bennünket. Ezzel a rajzpályázattal a Szent Család-plébánia célja, hogy hívei figyelmét ebben a bizonytalan léthelyzetben az egyedüli biztos pontra, Istenre irányítsa. Az Istenbe vetett hitünk segíthet szélesebb távlatba helyezni a helyzetünket, amiben vagyunk, segíthet felemelni tekintetünket Istenhez, aki mindig végtelenül szeret minket. A plébánia katekétái a gyerekrajzokkal újra a bizalmat és a vidámságot szeretnék visszacsalogatni az emberek szívébe.

A plébánia hittancsoportjai közül óvodástól az ifisekig minden korosztályt megszólít a pályázati felhívás. Tetszőleges technikával (ceruza, kréta, festék, grafika), de akár digitális formában készült képeket, sőt minivideókat is várnak a szervezők, három kategóriában:

  1. Hogyan van velünk Isten ma?
  2. Egy Jézus gyógyításáról szóló történet illusztrálása
  3. A tékozló fiú történetének illusztrálása

Egy hittanos több művel is pályázhat. Minden pályázó díjban részesül, a pályamunkákat közzéteszik a plébánia Facebook-oldalán. Az egyes kategóriákban külön díjazzák a legjobb rajzokat, illetve közönségdíjakra is számíthatnak a pályázók. Az ünnepélyes eredményhirdetés a plébánia búcsúünnepén, Szent Család vasárnapján várható.

Molnár Izabella