Bécsi terrortámadás: Christoph Schönborn imádságra szólít

0
1289
Fotó: Infostart.hu

Az áldozatokért és a rendfenntartó erőkért mondott imádságra szólított fel Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek – az osztrák katolikus hírügynökséghez (Kathpress) eljuttatott üzenetében – a november 2-án, hétfőn este Bécsben történt terrortámadás drámai óráiban.

Christoph Schönborn emlékeztetett 1981-ben ugyanennél a zsinagógánál már volt egy támadás, akkor két ember meghalt, és többen megsebesültek. Azt az akciót palesztin terroristák követték el.

Az ORF osztrák állami média szerint nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök hétfőn este a bécsi Nagy Zsinagógához, miután lövöldözés történt. A legfrissebb hírek szerint magában az épületben nem tartózkodtak az események idején. Az eddigi információk alapján Bécs belvárosában hat helyszínen lövöldöztek. Az incidensnek több halottja és több sebesültje van. Az egyik támadó állítólag robbanómellényt viselt. Az osztrák állami hatóságok terrorcselekményként kezelik a történteket.

Erdő Péter bíboros, prímás hétfő éjjel Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke, Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija és Deblinger Eduárd, a MAOIH elnökének írt levelében szolidaritásáról biztosította a zsidó közösséget, a Bécsben történt terrortámadás után. A levél teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás: Magyar Kurír