Elsőáldozás a NEK nyitó szentmiséjén

0
1907
Fotó: NEK

2020 nyaráig több mint négyezren jelentkeztek elsőáldozónak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitó szentmiséjére, amelyet a világjárvány miatt 2020. szeptember 5-én tartanak meg Budapesten. A jövőre halasztott elsőáldozással kapcsolatosan néhány gyakorlati tudnivalót ajánlunk olvasóink figyelmébe.  

Azokat a szülőket, akik már korábban jelentkeztek és megvárják 2021. szeptemberét, hogy gyermekük a kongresszuson lehessen elsőáldozó, arra kérik a NEK szervezői: erősítsék meg a gyermek jelentkezését a plébániai kapcsolattartónál Krisztus Király ünnepéig, azaz november 22-ig! Ha azonban azt szeretnék, hogy gyermekük hamarabb, a saját plébániájukon legyen elsőáldozó – viszont korábban jelentkeztek a NEK nyitó szentmiséjére –, kérik: a visszalépést is jelezzék legkésőbb november 22-ig a plébániai kapcsolattartónál!

A megadott határidőig, 2020. november 22-ig dönteni kell az elsőáldozóknak és hozzátartozóiknak, utána ugyanis törlik azok jelentkezését, akik nem erősítették meg szándékukat, hogy elsőáldozóként vennének részt a katolikus világtalálkozó nyitó szentmiséjén.

Akik még nem jelentkeztek, viszont szeretnék, hogy a gyermekük a NEK nyitó szentmiséjén elsőáldozóként vegyen részt, jelentkezzenek minél hamarabb a plébániai kapcsolattartónál vagy az iskolai hitoktatótoknál! A jelentkezés határideje: 2021. május 31.

Az elsőáldozás nyitott minden magyar egyházközség számára határon innen és túl. Megfelelő, a helyi plébániákon történt felkészítés után felnőttek is lehetnek elsőáldozók.

Forrás: iec2020.hu