Üzenet Kárpátaljáról – Szeretettel fogadott isteni akarat

0
1246
Fotó: NEK

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtalálkozójának utolsó napján – a szeretet napján – elsőként Szabó Konstantin üzenetét hallgathatjuk meg.

A hatóságokat kicselezve, titokban készült fel papi hivatására a Kárpátalján Szabó Konstantin. A felszenteléséről is csak a legszűkebb környezete tudott, hiszen abban az időben a Görögkatolikus Egyháznak léteznie sem volt szabad, betiltották a működését – derül ki Erdő Péter bíboros felkonferálásából. A rendszerváltozás után, amikor Ukrajnában ismét létezhetett a Görögkatolikus Egyház, akkor lépett papként a hívek elé. A magyar főpásztor a hívek nevében köszöni Szabó Konstantin tanúságtételét.

Az Eucharisztiához való közeledést akadályozta meg a világjárvány – idézi fel üzenetében Szabó Konstantin a bezártság időszakát. A görögkatolikus pap beszél azokról a hitbéli változásokról is, amit ez a rendkívüli időszak okozott. “Sokan át tudtuk élni, hogy van bennünk Istenfélelem.”

A hit erősödésén kívül – hangsúlyozza Szabó Konstantin –, ami a legfontosabb, hogy szeretettel tudtuk elfogadni Isten akaratát.

Forrás: Magyar Kurír