Üzenet Kanadából – Gérald Lacroix bíboros: Sugározzuk az evangélium örömét!

0
1252
Fotó: NEK

Az Üzenetek a világból sorozat következő részében Gérald Lacroix bíboros, Quebec érseke osztja meg gondolatait a világjárvány hatásairól.

Lacroix évekig Kolumbiában szolgált misszionáriusként egy olyan térségben, ahol az egymástól távol eső közösségeket csak 18 órányi öszvérháton való utazással lehetett elérni. Erdő Péter bíboros felvezetőjében arra is kitér, hogy Gérald Lacrooix sokszor tartott olyan helyen miséket, ahol még áram sem volt, így a hívők gyertyafénynél gyűltek össze.

Quebec érseke üzenetében úgy fogalmaz, mivel a világjárvány miatt sokakon aggodalom, félelem lett úrrá, ez eggyel több ok arra, hogy közeledjünk az Úrhoz, aki azt mondja: „Én vagyok, Ne féljetek, bízzatok, itt vagyok.”

A bíboros szerint az Eucharisztia az Úr jelenléte, s nagy vigaszt jelent tudni, hogy nem vagyunk egyedül. Lacroix felidézi, hogy mekkora hatása volt annak, hogy Quebec 2008-ban Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust rendezhetett. „A NEK összegyűjtött bennünket, hogy azután hazatérve sugározzuk az evangélium örömét” – mondja Lacroix. A járvány rádöbbentett minket arra, mennyire nem tudunk élni az Eucharisztika, Isten igéjének e tápláléka, a szentáldozás és a testvéri közösség nélkül, s mennyire nem tudunk valódi misszionáriusnak lenni a világban.

Quebec érseke úgy látja, a világjárvány meghívást jelent a hitben, a bizalomban való elmélyülésre és arra, hogy hagyjuk, hogy ez a forrás táplálja és betöltse szívünket. A bíboros hisz abban, hogy a NEK megújít bennünket. Megadja azt is, hogy újra megtapasztaljuk az Úr jelenlétének örömét önmagunkban, másokban és a világban azért, hogy továbbadjuk ezt a testvéreinknek. A kongresszus segít, hogy meghalljuk Jézus hívását, hogy keljünk át a másik partra és találkozzunk azokkal, akik még nem ismerik Isten szeretetnének örömét!

Forrás: Magyar Kurír