Üzenet Belgiumból – Jean-Luc Moens: Az Eucharisztia rendkívüli kegyelem

0
912
Fotó: NEK

Jean-Luc Moens világi ember matematikus, családapa, nagyapa. Felnőttként tért meg, lelkileg a CHARIS-hoz, a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatához kötődik. Erdő Péter kiemeli Jean-Luc Moenssal kapcsolatban, hogy tanúságot tett amellett, hogy ez a fajta közösségi imádság, az Eucharisztia körül találja meg a legmagasabb formáját.

Üzenetében Jean-Luc Moens arról beszél, hogy a világjárvány, a két hónapnyi bezártság rádöbbentette, hogy az Eucharisztia rendkívüli kegyelem. Idézi Gabrielle Bossis francia misztikust, írót, aki hallotta és leírta Jézus szavait az Ő meg én című művében. Az egyik ilyen feljegyzése nagyon megérintett – eleveníti fel olvasmányélményét Moens. »Jézus egy helyen azt mondja Gabrielle-nek: „Szeretem, amikor azt mondod nekem: Jézus, tudom, hogy itt vagy és szeretlek!”«

Ezt éli át elmondása szerint a CHARIS moderátora azóta, hogy a karantén után újra magához veheti az Eucharisztiát. Jean-Luc Moens a jövő évi budapesti találkozásig e rövid, mindössze hét szóból álló imádság elmondására bátorít: „Jézus, tudom, hogy itt vagy és szeretlek!”

Forrás: Magyar Kurír