Üzenet Ausztriából – Ägidius Zsifkovics püspök: Az Eucharisztia összeköt

0
1709
Fotó: NEK

Különleges szolgálatot tölt be Ägidius Johann Zsifkovics püspök az Eisentadti Egyházmegyében, ahol több nemzetiség él együtt: német, horvát és magyar hívek alkotnak közösséget.

Hogyan lehet a különböző nyelvű és nemzetiségű híveket lelkipásztorként a legjobban szolgálni? – ez a kérdés már hosszú ideje foglalkoztatja Ägidius Johann Zsifkovicsot. Eisenstadt (Kismarton) püspökét régi jó ismerősként üdvözli Erdő Péter a NEK jegyében szervezett online előtalálkozón. A magyar bíboros egykor tanára volt az egyetemen Zsifkovicsnak. Erdő Péter elismerően szólt korábbi tanítványának tevékenységéről, aki különösen nagy gondot fordít a magyar határhoz közeli Eisenstadti Egyházmegyére, nemcsak a német, hanem a horvát, magyar és más nyelvű hívekre is. Az ő üzenete és munkája rávilágít arra, hogy mennyire fontos az eucharisztikus kongresszuson a különböző népek találkozása. „Adja Isten, hogy a népek Krisztus körül találkozzanak!” – fogalmaz Erdő Péter bevezetőjében.

Nem mindennapi tapasztalást éltek meg a keresztények a koronavírus-járvány idején a Kismartoni Egyházmegye püspöke szerint. Ägidius J. Zsifkovics ezt a zsidó nép pusztai vándorlása során megtapasztalt nélkülözésével állítja párhuzamba. Az Egyház megmutatja az ember számára, hogy hol tudja az éhségét és a szomját csillapítani a mennyei kenyér által. „Ott, ahol a kenyeret megtörik és a kelyhet nyújtják neki. Jézus az Oltáriszentségben önmagát adja nekünk mint az örök élet kenyerét” – fogalmaz üzenetében a püspök.

Forrás: Magyar Kurír