Üzenet Németországból – Johannes Hartl: Az imádság mindennek fényt ad

0
1224
Fotó: NEK

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus online előtalálkozójának ötödik napján Johannes Hartl német teológus, filozófus, felnőttkori megtérő videóüzenetét láthatjuk, aki korábban igen kritikusan állt az Egyházhoz.

Az Üzenetek a világból ötödik részében – a remény napján – Erdő Péter bíboros elmondja: Hartl életében eljött a pillanat, amikor rájött, ha Istennel személyes párbeszédet folytat, minden fényt és értelmet kap. Johannes Hartl az Imádság Háza mozgalom alapítója.

Amikor a vírus kitört, a Google-keresések azt mutatták, hogy rendkívül nagy arányban megugrott az imádság iránti érdeklődés – kezdi üzenetét a német teológus. A négygyermekes családapa úgy látja, a megbetegedések számának növekedésével párhuzamosan erősödött a spiritualitás és az imádság felé való nyitás az emberekben.

Johannes Hartl szerint a mostanihoz hasonló krízishelyzetek mindig nagy lehetőséget jelentenek az Egyház és a keresztények számára, hiszen ilyenkor lehet a leginkább megmutatni világosságukat.

Az Imádság Háza alapítója két megfigyelését osztja meg velünk. Az egyik, hogy az ima, a spiritualitás nélkülözhetetlen az ember számára. A másik, hogy a szentségi spiritualitás hatékonyságát jól jelzi az a hiányérzet, amely a karantén alatt megmutatkozott.

Johannes Hartl végül rámutat: az Egyháznak újra az imádság iskolájaként kell működnie.

https://www.youtube.com/watch?v=1yJeflFCZzc&feature=emb_title

Forrás: Magyar Kurír