Ferenc pápa imája a meggyilkolt comói papért

0
998
Fotó: ANSA

A pápa a szerdai katekézist követően köszöntötte a különféle zarándokcsoportokat, majd végül olasz nyelven imát mondott és kért a barbár módon meggyilkolt Roberto Malgesini comói papért.

Szeretnék most ebben a pillanatban don Roberto Malgesini-re, a comói egyházmegye papjára emlékezni, akit tegnap reggel megölt egy olyan rászoruló zavart személy, akit ő maga segített. A családnak és az egész comói egyházmegye közösségének fájdalmához társulok az imádságomban, és ahogy a püspöke mondta, hálát adok az Istennek a tanúságtételéért és vértanúságáért, a legszegényebbek iránt mutatott tanúságtételéért. Imádkozzunk csendben Roberto Malgesini atyáért, minden papért, szerzetesnővérért és a világi hívőkért, akik a rászorulókért és a világ elvetettjeiért fáradoznak – mondta Ferenc pápa.

Oscar Cantoni comói püspök: Roberto Malgesini atya a szeretet vértanúja

Oscar Cantoni comói püspök a merénylet kapcsán a TV2000 katolikus tévének nyilatkozva kijelentette: „A hitben való közelség mélységes érzését éljük most Roberto Malgesini atya iránt, akit a szeretet vértanújának nevezhetünk. Egy valóban evangéliumi pap volt ő, aki mindenkinek odaadta magát a szív egyszerűségében, egy valóban irigylésre méltó ingyenességben. Egyházunk gyászban van. Malgesini atya úgy tekintett a szegényekre, mint Krisztus testére, és szeretettel szolgálta őket, bárhonnét is érkezzenek és bárkik is legyenek”.

Roberto atya az oltárnál

A tunéziai merénylő 27 éve él Olaszországban

Az Il Giorno Como, comói helyi lap szerdai száma beszámol arról, hogy a merénylő, Ridha Mahmoudi egy 53 éves tunéziai férfi, aki 27 éve, 1993 óta él Olaszországban. Olasz nővel kötött házasságot, majd elváltak. 2015 óta öt rendbeli, különféle bűncselekmény miatt folytattak eljárást ellene, emiatt attól tartott, hogy kiutasítják Olaszországból. Három hete vásárolt egy nagy konyhakést és most azzal szúrta le áldozatát, akinek kezéből rendszeresen vette a karitász segítséget. Tette utána a rendőrség elfogta és az első kihallgatás során kijelentette: „Era giusto così! Így volt helyes!”.

Forrás: Vértesaljai László SJ/Vatican News