Szeptembertől a hívek is jelen lehetnek a pápa szerdánkénti audienciáin

0
989
Ferenc pápa a Gyermek-vonat utasaival a Szent Damazusz udvarban 2019-ben • Fotó: ANSA

Jövő szerdától az általános kihallgatáson ismét részt vehetnek a hívek az egészségügyi előírások tiszteletben tartásával. Szeptemberben a vatikáni Szent Damazusz udvarban tartják a pápai audienciát, amelyre szabadon bárki beléphet jegy nélkül.

Szeptembertől már nem az Apostoli Palota Könyvtára lesz a helyszíne a szerdai általános kihallgatásoknak, ahogy ez az elmúlt hónapokban történt. Mostantól a hívek is jelen lehetnek a pápai eseményen a COVID-ellenes rendelkezések tiszteletben tartásával. A hírt a Szentszék Sajtóterme jelentette be szerdán, utalva a Pápai Ház prefektúrájának a határozatára, amelynek értelmében szeptembertől ismét a hívek részvételével tartják meg az általános kihallgatásokat.

„A hatóságok egészségügyi előírásait követve az Apostoli Palota Szent Damazusz udvarában kerül sor az audienciára délelőtt fél 10-től. Bárki részt vehet a kihallgatáson belépőjegy nélkül.” A Szent Péter tér jobb oldali oszlopsorának végénél található Bronz-kapunál reggel fél 8-tól lehet belépni.

Forrás: Somogyi Viktória/Vatican News