2020. július 8., szerda

0
705

EVANGÉLIUM

Jézus odahívta magához tizenkét tanítványát, és megadta nekik a hatalmat, hogy kiűzzék a tisztátalan szellemeket, és meggyógyítsanak minden bajt és minden betegséget.
A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven Péter, azután a testvére, András; Zebedeus fiai: Jakab és testvére, János, továbbá Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos; Alfeus fia Jakab, Tádé, a kánaáni Simon, és végül karióti Júdás, aki később elárulta őt.
Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, és megparancsolta nekik: „Ne lépjetek a pogányokhoz vezető útra, s a szamaritánusok városába be ne térjetek. Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz. Menjetek, és hirdessétek, hogy elközelgett a mennyek országa.”
(Mt 10,1-7)

Napjainkban is sokakat megfertőznek a világi ideológiák tisztátalan szellemei. Ezek aztán számtalan lelki betegségnek és sok bajnak az okai. Jézus ma bennünket (engem/téged/minket) választ ki arra, hogy Isten országának örökérvényű elvéről, a szeretetről tegyünk tanúságot. Mert csak a szeretet képes felgyógyítani a világot. Számíthat-e rám/rád/ránk az Úr, vagy netán mi is eláruljuk őt?!

Táncos Levente-György dicsőszentmártoni plébános

MEGOSZTÁS