Ferenc pápa öt lélegeztetőgépet adományozott Románia koronavírusos betegei számára

1
3804
Ferenc pápa romániai adománya Krajewski bíboroson keresztül jut el. • Fotó: vaticannews.va

Ferenc pápa imával kíséri a koronavírus betegeket világszerte – és Romániára is figyel. A pápa a keresztségben a Mario mellett a Jorge, György nevet kapta, és éppen névnapján, Szent Györgykor adta át a Romániába szánt ajándékát a betegeknek: öt lélegeztetőgépet, amelyeket a suceavai kórház fog megkapni, mivel az ország legnagyobb fertőzési gócpontjának számít azzal a 25 százalékos megbetegedési aránnyal, amit a statisztika mutat, s ami miatt a város és a környező falvak is teljes vesztegzár alatt vannak. Ma ugyanakkor Olaszországba és Spanyolországba is juttatott el hasonló adományt.

Adományával az egészségügyi dolgozókat is biztatja a kitartásra, és a betegeket segíti, támogatja, így értékelhető Ferenc pápa gesztusa. A lélegeztetőgépeket és más egészségügyi felszerelést, amit Romániába juttatnak, Konrad Krajewski, a pápai jótékonyságért felelős bíboros jóvoltából és közreműködésével szereztek be minden nehézség ellenére, amivel most különösen az egészségügyi ellátórendszer nemzetközi szinten küzd. A legújabb típusú gépek mellett 200 védőruhát, 900 egyszerű szájmaszkot és 5000 egészségügyi maszkot is adományoznak. Ezek a számok nem fedezik a teljes szükségletet, de minden segítség jól jön a jelenlegi helyzetben.

Ferenc pápa gesztusának része, hogy a hírt egy olyan szent emléknapján jelentették be, aki Romániában különösen népszerű. Krajewski bíboros a felszerelést szállító kamionok közt egy pillanatra megállva mobiltelefonnal rögzített rövid nyilatkozatot tett a Vatican News csapatának arról, hogy “ezek a lélegeztetőgépek Románia felé indulnak, jelként, jelképes ölelésként küldi őket a szentatya, aki névnapján küldi forró jókívánságait”. Lám, Ferenc pápa úgy ünnepel, hogy nem kap, hanem ő ad!

Forrás: Vatican News

1 HOZZÁSZÓLÁS