Módosult szolgáltatások a nagyváradi Caritasnál

0
1350
Fotó: Nagyváradi Caritas

BAVÁSÁRLÁS IDŐSEKNEK

A kijárási tilalom idején a Caritas Catolica önkéntesei segítséget nyújtanak a bevásárlásban, valamint a gyógyszerek kiváltásában olyan 65 év fölötti, idős személyeknek, akik mellett nincsenek ott a hozzátartozóik, és egyedül nehezen tudnak megbirkózni a válsághelyzet nehézségeivel. Önkénteseink a válsághelyzet meghirdetése óta az egyházmegye három településén vásárolnak be napi rendszerességgel időseknek: Nagyváradon, Margittán és Tasnádon.

Akinek szüksége van ilyen jellegű segítségre, vagy tudomása van olyan magányosan élő, idős személyekről, akiknek jól jönne egy segítő kéz a gyógyszerek és élelmiszerek beszerzésében az a következő telefonszámokon igényelhet segítséget a Caritas Catolica önkénteseitől: Nagyváradon –0749119722, Margittán – 0748029223, valamint Tasnádon – 0749222962 (telefonos ügyfélszolgálat hétköznaponként 10–12 óra között)

Megjegyezzük, hogy a Caritas Catolica már több mint két évtizede nyújt hasonló segítséget mozgásukban korlátozott, vagy ágybanfekvő betegeknek az Otthoni Beteggondozói Program keretében. A programban jelenleg is folyamatos ellátást biztosítanak 7 településen összesen 273 beteg részére, a válsághelyzet alatt azonban önkéntesek bevonásával igyekeznek minél több idős személyhez eljutni és segítséget nyújtani a bevásárlásban. A már meglévő ellátottakon felül a válsághelyzet meghirdetése óta Nagyváradon 28, Margittán 5, Tasnádon pedig 20 idős számára vásárolnak be nap mint nap a Caritas önkéntesei. További igényléseket a fent említett telefonszámokon fogadnak.

VÁLTOZOTT A PÉNZTÁR ÓRARENDJE

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Caritas Catolica központi székhelyén (Ion Creangă tér, 2 sz.) a válsághelyzet fennállása alatt ezentúl kedden és csütörtökön 10–12 óra alatt intézhetőek el a befizetések. Belépés az oldalsó kapun.

CARITAS BOLTOK ZÁRVA

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hatályban levő rendelkezések következtében a Caritas Catolica jótékonysági használtáru boltjai a válsághelyzet fennállása alatt zárva tartanak Nagyváradon és Margittán egyaránt.

SZÜNETEL A RUHAADOMÁNYOK ÁTVÉTELE

A használt ruhák átvétele ideiglenesen szünetel a Caritasnál, ezért kérik a lakosságot, hogy a vírusveszély ideje alatt ne hozzanak be használt ruhákat, cipőket a Kanonok sor 21 szám alatti átvevőpontra, és ne helyezzenek el adományokat a városszerte kihelyezett ruhagyűjtő konténerekben sem.

Szombati-Gille Tamás
sajtóreferens, Caritas Catolica