Imára hív és teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást ad Ferenc pápa pénteken

1
14862
Ferenc pápa imára hív és áldást ad.

Közös imára hív Ferenc pápa mindenkit, hogy pénteken, március 27-én római idő szerint 18 órától (Romániában 19 óra!) közösen emeljük Istenhez könyörgésünket a járvány megszűnéséért. Teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást ad Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után. Az eseményt élő közvetítésben követhetik majd online a www.templom.ro oldalon.

A vasárnapi Úrangyala ima után Ferenc pápa a most következő péntekre bejelentette a teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldását, további imát kért minden kereszténytől a járvány megszűnéséért: „…jövő pénteken, március 27-én, délután 6 órakor (szerk. megj. romániai idő szerint 7 óra) vezetek egy imát a Szent Péter-bazilika előtt, a bazilikához vezető lépcsősor elején, az üres tér előtt. Már most meghívok mindenkit, hogy lélekben vegyen részt a kommunikációs eszközök révén. Meghallgatjuk Isten Szavát, felemeljük hozzá könyörgésünket, imádjuk a legszentebb Oltáriszentséget, amellyel a liturgia végén Urbi et Orbi áldást adok, amelyhez kapcsolódik majd a teljes búcsú elnyerésének lehetősége” – fogalmazott a szentatya.

Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatás végén megismételte felhívását, hogy a médián keresztül minden keresztény csatlakozzon péntek este a Szent Péter-bazilika előtt vezetett imájához. Az imát a www.templom.ro mellett a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió is élőben közvetíti.

Korábban a szentatya a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt arra hívta, hogy Urunk születésének hírüladása ünnepén, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, március 25-én délben együtt fohászkodjanak Istenhez és mondják el a Miatyánkot.

1 HOZZÁSZÓLÁS