Caritas-intézkedések a járvány megelőzésére

A szatmári Caritas közleménye bizonyos intézményeik ideiglenes bezárásával kapcsolatban

0
1317
Fotó: illusztráció

 Az ellátottaknak és alkalmazottaknak az új koronavírus-fertőzéstől való megóvása érdekében a  szatmári Caritas tizennégy szociális szolgáltató egysége függeszti fel ideiglenesen tevékenységét, fenntartva a meghosszabbítás lehetőségét.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, a 777-es számú, 2020. március 10-én meghozott igazgatói határozat értelmében 2020. március 11. és 22. között, a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében, 25 intézményéből 14-ben ideiglenesen felfüggeszti a tevékenységet.

Az igazgatói határozat szerint addig, amíg a különleges sürgősségi helyzetekkel foglalkozó országos bizottság által március 9-én kiadott 6-os számú határozat 1. cikkelyének értelmében szünetel az oktatás, a Caritas gyermekközpontjai, valamint ifjúsági- és önkéntes központja is zárva tartanak. A szervezet ezen intézkedés által támogatni kívánja a kormánynak és az önkormányzatnak a vírus terjedésének megfékezése érdekében tett intézkedéseit.

A fent említett időszakban ideiglenesen beszüntetik a tevékenységet a Caritas idősklubjai is, csökkentve ezáltal a megfertőződés veszélyét a klubokat látogató nyugdíjasok esetében, mivel a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a vírus az idősekre nézve a legveszélyesebb.

Március 16. és 22. között bezárja kapuit a sérült felnőtteket ellátó alsóhomoródi Gyöngy Ház, ahogyan a szatmárnémeti Szent Jakab Idősnapközi is.

Március 11. és 22. között továbbra is szolgáltatnak a Caritas egészségügyi ellátást biztosító szociális egységei: házi betegápoló, valamint rehabilitációs központjai. Szintén működni fognak a szervezet szatmárnémeti és nagybányai szociális étkezdéi, biztosítva a megfelelő tápértékű élelmet az ellátottak számára, ahogyan működik majd Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontja is.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet értesíti a lakosságot, hogy a szervezet intézkedési tervet dolgozott ki a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzésére, mely terv gyakorlatba ültetése minden egyes intézményében maradéktalanul megtörtént.

Palincas Erika (Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet)