Szentszéki közlemény a közeljövő pápai tevékenységekről: élő internetes adás

0
1211
Fotó: vaticannews.va

A Szentszék sajtóterme szombaton délben tette közzé, hogy Ferenc pápa előreláthatólag március 15-ig élő internetes kapcsolat révén tartja meg a vasárnapi Úrangyala imádságot és a szerdai katekézist.

Tekintettel a közeli napok eseményeire, a szentatya a március 8-i Úrangyala imádságot az Apostoli Palota könyvtárában tartja meg és nem a téren a dolgozószobája ablakából. Az imádságot a Vatikáni Rádió élő internetes adásban (streaming) közvetíti, illetve a téren lehet követni az óriáskivetítőkön. A vatikáni média a közvetítést megosztja az egyes médiumokkal, ha ők ezt kérik, hogy ezáltal is biztosítsák a hívek részvételét. A március 11-i szerdai általános kihallgatás és annak közvetítése hasonló körülmények között történik.

Ezek a döntések az olasz hatóságokkal egyeztetve azért szükségesek, hogy elkerüljék a koronavírus terjedésének a kockázatát, amit a térre jutáshoz szükséges biztonsági ellenőrzés okozta csoportosulás eredményezhet. A Vatikán Városállam Egészségügyi és Higiéniai Igazgatósága rendeleteit követve március 15-ig felfüggesztik a hívek részvételét a Szent Márta-házban tartott szentmiséken. A szentatya időközben magánszentmisét mutat be.

Forrás: vaticannews.va (P. Vértesaljai László SJ)