Tanfolyam indult Temesváron a hitbeli megerősödésért és a keresztény szolgálatért

0
1380
Fotók: Gerhardus.ro

Hároméves továbbképző tanfolyam kezdődött a temesvári püspökség, az Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda és a temesvár-erzsébetvárosi plébánia közös szervezésében február 21-én, pénteken, amelyen olyan hívek vettek részt, akik szeretnének megerősödni a hitükben, valamint fejlődni a keresztényi szolgálatban. A szervezők célja, hogy a híveket aktívabban bevonják a mindennapi életbe, így erősítve őket a lelkiségben.

A tanfolyam célja támogatni a híveket abban, hogy missziós lelkülettel kapcsolódjanak be az egyes plébániák életébe. A felkészítő évente négy hétvégén zajlik, pénteken délután 6 órakor kezdődik és szombaton 17 órakor szentmisével zárul. A tanfolyam elvégzését követően a hívek a plébánián preorátori (előimádkozó) és lektori (felolvasó) feladatokat, a férfiak pedig akolitusi szolgálatot vállalhatnak.

A kurzus megnyitóján az egyházmegye több plébániájáról (Temesvár-Belváros, Temesvár-Gyárváros, Temesvár-Erzsébetváros, Temesvár-Józsefváros, Temesvár-Mehala, Temesvár-Újkissoda, Temesvár-Szabadfalu, a temesvári Bolgár Közösség, Resicabánya mindkét plébániája, Nagyszentmiklós, Újszentes, Borosjenő, Arad-Központ, Arad-Séga, Újarad, Arad-Mikelaka, Perjámos, Krassóvár, Óbesenyő, Buziásfürdő, Lugos, Újmoldova, Oravicabánya, Krassócsörgő, Zimándújfalu), valamint a Jubilate ifjúsági csoport részéről összesen 120 személy vett részt.

A szervezők csoportját Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, Pălie Veniamin resicabányai plébános, dr. Imogen Tietze referens, Tari M. Böbe schönstatti Mária-nővér családpasztorációs referens, Mihu Melinda hitoktató, Bálint Klára és Surdu Christine alkotta. A tanfolyam megnyitó előadását Pál József Csaba megyés püspök tartotta, aki a kurzus célját a következőképpen foglalta össze: Isten igéje és szeretete hatoljon egyre mélyebbre a résztvevők lelkében, illetve rajtuk keresztül jusson el minél több emberhez.

Forrás: Gerhardus.ro