Képzést tartottak a FIF szervezésében

0
1601
Fotók: FIF-fiatalok a fiatalokért Facebook-oldala

Az idei Teljes Szívvel és Teljes Szívvel Forte vezetőképzők önkénteseinek felkészítő foglalkozását Csíksomlyón január 24 és 25. között szervezték meg. Az esemény teret adott a fiataloknak az ismerkedésre, a játékra és a tanulásra is.

A képzések célja olyan fiatalok fejlesztése, akik egyházközségükben ifi-, és zenecsoportok vezetésével szeretnének foglalkozni. Ehhez elengedhetetlenül fontos olyan kiképzőbázis kiépítése, amely minőségi oktatást tud számukra biztosítani. Az önkéntesek zöme az elmúlt négy évben már elvégezte ezen képzéssorozatot és azóta plébániájuk fejlődését szolgálják.

A mentorok és kiképzők olyan eseményen vettek részt, ahol szűk két nap leforgása alatt megismerték az idei képzések vízióit és a kivitelezéshez szükséges háttér információkat is megkapták. Az ismerkedésen kívül alkalmuk volt különböző pedagógiai módszereket és elveket megismerni, amelyek által a képzések résztvevőit minőségi oktatásban részesíthetik. Kerekes István trainer és FIF munkatárs részletes, illetve dinamikus tréningjeinek köszönhetően mindenki új és hasznos tudásanyaggal gazdagodhatott. Az értelmi fejlődés mellett nem maradt el a lelkiekben való gazdagodás sem, hiszen a közös imádságok által még jobban megerősödött azon elhatározásuk, hogy fiatalokat szeretnének szolgálni.

Szombat este a program szentmisével ért véget, amelyben a képzések sikeréért imádkoztak az önkéntes fiatalok.

Szőcs Tamás egyetemista