A bátorságról szólt a szatmárnémeti fiatalok első adventi imaórája

0
1383
Fotók: A szatmári egyházmegye sajtóirodája

A Hildegárda-templomban tartotta első imaóráját az adventi időben a szatmárnémeti római katolikus ifjúság.

Megkezdődött az advent, a várakozás és elcsendesedés ideje, amikor a keresztények a megváltó Jézus érkezésére készülnek. A szatmárnémeti római katolikus plébániák fiataljai idén adventkor is imaórákat készítenek elő, amelyekre hívják és várják a korban hozzájuk közel és távolabb állókat. Advent első vasárnapján este hét órától a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templomban találkoztak, ahol a bátorság erényét dolgozták fel.

„Most Istenre tekintünk, aki a mi erőnk és bátorságunk forrása. Az Ő szeretetéből, erejéből merítve győzzük le félelmeinket, és így leszünk képesek ellenállni a sokféle csábításnak, kísértésnek. Legyünk kitartóak és ne engedjük, hogy bármi is megakadályozza az Úrral folytatott párbeszédünket. Határozzuk el, hogy ezt az időt csak Istennek, a vele való személyes találkozásnak szenteljük. Adjuk oda neki teljes figyelmünket, hogy benne és általa gazdagodhassunk, növekedhessünk, erősödhessünk. Legyen ez az adventi időszak az igazi várakozás és töltekezés ideje mindannyiunk számára. A hetenként fellobbanó adventi gyertyák fénye ne csak egy szimbólum, egy szép szokás legyen, hanem olyan imádságos alkalom, lehetőség, ami felmelegíti, áttüzesíti életünket és felkészít Jézus fogadására, a vele való mélyebb találkozásra” – hangzott el az imaóra bevezető elmélkedésében.

A fiatalok és idősebbek együtt énekeltek, imádkoztak, egymást bátorítva az adventi készülődésben való kitartásra. Solomayer Sándor plébános az imaóra végén megköszönte mindenkinek a közös elmélkedésre szánt időt, majd áldással, a vendéglátó plébániai közösség pedig mézes sütivel bocsátott el mindenkit. A második imaórát december 8-án, szintén este hét órától tartják, a Kis Szent Teréz templomban, ahol a következő sarkalatos erény, a „mértékletesség” gondolatkörét dolgozzák fel.

Az egyházmegye más esperességeiben is tartanak imaórákat adventben, így Máramarosszigeten, a Borromeo Szent Károly plébánián minden vasárnap fél öttől.

A szatmári egyházmegye sajtóirodája