Ezerötszáz szegénnyel ebédelt Ferenc pápa

0
1581
Szegényekkel ebédelt Ferenc pápa. Fotók: Vatican News.

Mintegy 1500 rászoruló társaságában ebédelt Ferenc pápa a szegények világnapján, november 17-én a déli Úrangyala imádságot követően. 150 nagy asztalt terítettek a vatikáni VI. Pál aulában, amelyek köré tízesével telepedtek le a meghívottak, akiknek vendéglátását nagylelkűen a római Cares szolgáltató intézmény vállalta magára.

A közös ebéd kezdetén Ferenc pápa személyesen köszöntötte az egybegyűlteket: „Jó napot mindenkinek! Isten hozott benneteket, köszönöm, hogy itt vagytok! Kívánom, hogy az Úr áldjon meg ma mindnyájunkat, áldja meg családjaitokat ezen a baráti összejövetelen, ezen az ebéden. Köszönöm és jó étvágyat!”

150 nagy asztal köré tízesével telepedtek le a meghívottak, akiknek vendéglátását nagylelkűen a római Cares szolgáltató intézmény vállalta magára. 50 önkéntes szolgálta fel az egyszerű ebédet, ami a következő fogásokból állt: lasagna, gombakrémes csirkefalatok krumplival, édesség, gyümölcs és kávé. Az ebéd végén ajándékcsomagot osztottak ki a vendégeknek, száraztésztát és olíva olajat, a La Molisana cég és a Coldiretti őstermelők szövetkezete jóvoltából. A vatikáni eseménnyel egy időben Olaszország és Európa szerte, miként egyebütt a világ számos pontján egyházi karitász közösségek látták vendégül rászoruló testvéreiket.

Forrás: Vatican News