2019. november 14., csütörtök

1
745

EVANGÉLIUM

A farizeusok egyszer megkérdezték Jézustól, mikor jön el az Isten országa. Ő ezt válaszolta: „Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet azt mondani: »Nézd itt van, vagy amott!« Isten országa köztetek van.”
Azután tanítványaihoz fordult: „Jönnek napok, amikor az Emberfiának egyetlen napját is szívesen látnátok, de nem látjátok. Mondják majd nektek: »Nézzétek, itt van, vagy amott!« Oda ne menjetek, és ne higgyétek! Mert ahogy a cikázó villám az ég egyik felétől a másikig villan, úgy jön el azon a napon az Emberfia is. Előbb azonban sokat kell szenvednie, és megvetésben kell részesülnie ettől a nemzedéktől.”
(Lk 17,20-25)

Isten országa közöttünk van Jézus szavai szerint, de mi nem ismerjük fel, mert nagyobb jelekre, figyelmeztetésre várunk. De az Úr megóv minket, hogy ne essünk csapdába: “Jönnek napok…, amikor mondják nektek: nézzétek, itt van, vagy amott! Oda ne menjetek és ne higgyétek!” Eljöttek a napok, mikor Krisztus Testét, az egyházat megosztóan, nagy figyelmeztetés címen félre akarnak vezetni bennünket. Jusson ilyenkor eszünkbe Jézus szava: “Oda ne menjetek és ne higgyétek!” Ne a földi katasztrófákra várjunk, hanem inkább nyissuk ki szemünket és éljük meg Isten országának boldogságát, már itt a Földön.

Barta Barnabás plébános

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. köszönöm ATYÁM éber készenlétre és várakozásra szólítasz fel ,mert nem tudom sem a napot ,sem az időt. mikor el fogsz jönni Hála ,hogy most a jelenben élve tehetem meg üdvösségre szóló felhívásod.,amely irgalmasságod megélésére sarkal.Éljük meg ,a SZENTLÉLEK EREJÉT s ÖRÖMÉT ,amely ÖRÖK múlhatatlan remény