A temesvári székesegyház kórusa Ulmban lépett fel

0
1396
Fotó: Gerhardus.ro

Az ulmi St. Maria Suso és Szt. Erzsébet templomok közös kórusának, illetve Tobias Schmis meghívására a temesvári Szent György-székesegyház Exultate kórusa látogatást tett Ulmban október 10-13 között.

Az énekkar október 12-én, szombaton, 19 órakor lépett fel a St. Maria Suso templomban. Bajkai-Fábián Róbert, a temesvári Székesegyház orgonistája, illetve az esemény házigazdája, Tobias Schmid vezényelt. Az est befejező részében a helyi kórusok, illetve a vendégek közösen előadták W. A. Mozart Ave verum című művét a müncheni dr. Franz Metz orgonakíséretével, de fellépett még Eva Kaiser szoprán és Rita Galie alt is. A műsoron Pogatschnigg, Jenkins, Viadana és Bárdos Lajos művei szerepeltek – adta hírül a temesvári egyházmegye sajtóirodája.

A temesvári énekkar számára megtiszteltetés volt, hogy október 11-én közösen ebédelhettek Günther Czisch úrral, Ulm város főpolgármesterével. Másnap meglátogatták a wiblingeni kolostort, vasárnap pedig szentmisén vettek részt vendéglátóik plebániatemplomában. A látogatás egyezmény alapján jött létre, amelyet az ulmi St. Maria Suso és a Szt. Erzsébet templomi énekkar, valamint a temesvári Exultate kórus írt alá idén, Pál József Csaba megyés püspök és Peter Dietmar Leber, a németországban élő bánáti svábok egyesületének elnöke jelenlétében.
A stuttgarti St. Gerhards-Werke e.V. egyesület bátorította és támogatta a temesvári kórus látogatását. A Gerhardsforum der Banater Schwaben e.V. egyesület, amelynek tiszteletbeli elnöke dr. Franz Metz, is aktívan részt vett az esemény szervezésében.