A mozgás mindenkinek jár

0
1395

Október 9-én VII. alkalommal szervezte meg a Szent Gellért Alapítvány a sportnapot a székelyudvarhelyi sportcsarnokban fogyatékkal élőknek és a velük foglalkozó civil szervezeteknek. A cél, hogy jobban figyeljünk egymásra!

A különleges sportnapon közel kétszázan vettek részt 12 civil szervezettől. Jelen voltak a Védett Lakóotthonoktól Szentegyházáról és Miklósfalváról, a Szent Ágostan Nappali Foglalkoztatóközponttól Csíkszeredából, az Ügyes Kezek Alapítványtól Marosvásárhelyről, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetétől, az Orbán Alapítványtól Székelyudvarhelyről, a HIFA-tól, a székelykeresztúri Sólyosan Fogyatékos Gyermekek Elhelyezőközponttól, a Soha ne add fel! Alapítványtól Székelyudvarhelyről, az oklándi LIA-tól, a székelyudvarhelyi Pro Down Alapítványtól és a csíkszeredai Manó Tanodából. Vidám és mozgásban gazdag napot tölthettek együtt figyelve egymásra.

A napot egy közös Zumba edzéssel kezdték Gergely Lóránd Zumba oktatóval. Az igazán pörgős bemelegítés után csoportos vetélkedők következtek, majd a résztvevők egyéni számokban is kipróbálhatták magukat. Ebédszünet után pedig egyedi akadálypályát is kipróbálhattak a résztvevők. A program végén mindenki győztesként távozhatott, éremmel a nyakában és egy díszoklevéllel.

A szervezők célja, hogy évente felhívják a figyelmet a fogyatékkal élőkre és a velük szembeni érzékenység fontosságára, arra, hogy jobban odafigyeljünk egymásra és egymás szükségleteire, illetve a mozgás fontosságára! Mindemellett szeretnék népszerűsíteni az önkéntességet is, annak pozitívumait, hogy ezáltal is egészségesek és fogyatékkal élők együtt egy színes közösséget alkossanak.

Bajcsi Kinga óvónő vezetésével két óvódás csoport is részt vett a programon, valamint egy iskolás osztály, és a székelyudvarhelyi Tamási Áron egészségügyi posztlíceum 7 diáklánya segítette a szervezők munkáját.

Kányádi Mónika