2019. október 14., hétfő

0
765

EVANGÉLIUM

Egyszer Jézus köré sereglett a csodaváró tömeg, de ő így szólt hozzájuk:
„Ez a nemzedék gonosz nemzedék. Csodajelet követel, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Ahogy Jónás jel volt a niniveieknek, úgy lesz az Emberfia is jel ennek a nemzedéknek. Az ítéleten majd ezzel a nemzedékkel együtt megjelenik Dél királynője is, és helyeselni fogja elítélésüket, hiszen ő a föld végéről is eljött, hogy hallgathassa Salamon bölcsességét; itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.
Ninive lakói is ott lesznek az ítéleten ezzel a nemzedékkel együtt, és helyeselni fogják a megbüntetését, mert ők Jónás szavára bűnbánatot tartottak; itt pedig nagyobb valaki van, mint Jónás.”
(Lk 11,29-32)

Ez a nemzedék is gonosz. A rosszindulat gonosszá tette. Bármerre nézünk, sok gonoszságot látunk. Persze csak akkor, ha csak azt akarjuk meglátni. Mert a gonoszságnál sokkal több a csoda, a jel, melyeket a gondviselő Isten művel. Azt látjuk meg, ami a saját lelkünkben van. Ha gonoszság van bennünk, csak gonoszságot fogunk látni, ha Isten él bennünk, akkor meglátjuk az ő csodajeleit, a teremtés gyönyörűségét, a lélek szépségét.

Barta Barnabás plébános

MEGOSZTÁS