Szeretetteljes ünneplés az idősnapköziben

0
1188

A Caritas Szent Jakab Idősnapközijének ellátottjai az Idősek Világnapját és a központ húszéves fennállását is megünnepelték.

Az Idősek Világnapja minden évben kiemelten fontos esemény a szatmári egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent Jakab Idősnapközijében. Az idei alkalom minden eddiginél különlegesebb volt, hiszen egyúttal a központ megalapításának 20. évfordulójáról is megemlékeztek.

Az ünnepség meghitt, bensőséges hangulatban zajlott. A központba járó szépkorúak az intézmény munkatársaival együtt süteményt készítettek. A mákos-csokis desszertet aztán az alkalomhoz illően feldíszített asztalhoz ülve közösen fogyasztották el, miközben az időskorról beszélgettek. A központot megalakulása óta vezető Kincses Angéla egy Túrmezei Erzsébet verset olvasott fel az időseknek ajándékként. Igazi ünnep volt ez – a lélek ünnepe – minden jelenlévő számára.

Az esemény közös imával zárult. A központ saját imája ezúttal minden idős felebarátért szólt. „Szívből kérlek, Istenem,/ Ma egész nap légy velem,/ Adj erőt, hogy jó legyek,/ Mindenkivel jót tegyek./ S ha rámnézel e napon/ Öröm legyen arcodon./ Ámen.”

Egy bizonyos életkor elérése után már mindennap ajándék. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Jakab Idősnapközijébe járó szépkorúak nap mint nap közösen örvendenek ennek az ajándéknak, a központ munkatársai pedig gondoskodnak arról, hogy ehhez minden feltételt megteremtsenek. Teszik ezt 20 éve, hétfőtől péntekig, mindennap, és szeretnék ezt tenni a következő két évtizedben is.

Palincas Erika