Isten nem engedte el a fiatalok kezét

0
1857
Fotók: Rozsnyai Hunor

Jézus ma is él! – ezt hirdette közel 1200 fiatal a marosszentgyörgyi Marosparton. Szeptember 14-én Ő az út! Ifjúság Keresztény Fesztivált szervezett katolikus plébániák és református parókiák segítségével a Regnum Christi Alapítvány és az Ő az út! Ifjúsági szolgálat.

A rendezvényre a marosszentgyörgyi Marosparton került sor, ahova közel 1200-an látogattak ki. A fesztivált a helyi Polgármesteri Hivatal és több vállalkozó is támogatta. A programot fiatalok szervezték fiataloknak, hogy ezáltal megismerjék Isten szeretetét, fiatalos arcát és hazatérve lelkesedést vigyenek az otthon maradt keresztény közösségek számára.

A program 17 órakor kezdődött változatos „sátorprogramokkal”, köztük: élményszínház, óriáspuzzle, „Családommal csapatom”, gyereksátor, imaséta, Sörözz a papoddal, könyvsátor, brazil sátor, Bonus Pastor sátor, szabadulószoba, imasátor. A koncertek 19 órakor kezdődtek, elsőnek a budapesti Shalom csapat brazil közösségi táncba hívta a fiatalokat, továbbá tanúságot tettek elhívásukról, szolgálatukról. Szénégető István-Barnabás plébános, a főegyházmegyei családpasztorációs iroda vezetője és Kötő Ferencz-Barna búzásbocsárdi református lelkész áldása után a marosvásárhelyi Blessed Dance Crew táncosai léptek színpadra, majd Csíszér László, Csíkmenaságból származó énekes és csapata vezették az ottlevőket egy személyes találkozásra Istennel. Az estet a Budapestről érkező Eddy keresztény könnyűzene- (rap-) énekes zárta, aki egyben személyes tanúságtételével is buzdította a jelenlévőket.

A szervezők kész csodának élték meg a rengeteg fiatal önkéntes jelentkezését, akik részt akartak vállalni a fesztivál szervezésében. Jó volt megtapasztalni Isten szeretetét, hogy közösségben lenni jó, hogy az ottlevők szíve együtt dobban. Bereczki Zsolt, a fesztivál koordinátora elmondta: ,,Mi hitben odatettük az öt árpakenyerünket és két halunkat és Isten feltöltötte a fennmaradt réseket. Hiszem, hogy napjainkban Isten nem engedte el a fiatalok kezét, sőt reményteljes jövőt szán számukra’’.

A szervezők már e hónapban nekikezdnek a jövő évi Ő az út! fesztivál szervezésének, hiszen 2020-ban a jubileumi 5-ik alkalom következik, amelyen újabb különleges fellépők, közösségi élmények és meglepetések várnak majd a fesztiválozókra.

Bereczki Zsolt