Angolnyelv- és bibliatábort tartottak Szentegyházán

0
1478
A táborban 6 és 13 év közötti gyerekek vettek részt.

Idén immár 12. alkalommal került megrendezésre az angolnyelv- és bibliatábor, amelyet augusztus utolsó hetében hétfőtől péntekig, a Szent Gellért Alapítvány székhelyén, Szentegyházán tartottak. A táborban 6 és 13 év közötti gyerekek vettek részt, akik több Hargita, Maros és Bákó megyei településről érkeztek: Gyimesbükk, Lövéte, Szentkereszbánya, Kápolnás, Marosvásárhely, Madéfalva, Homoródalmás és a tábornak otthont adó Szentegyháza.

A tábor idei jelmondata Szent Pál Timóteushoz írt levelét idézi: Légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban” (1Tim 4,12). A tábor programja két részre tagolódott: délelőtt a bemelegítő játékok után két blokkban nemformális eszközökkel és Portugáliából érkezett önkéntesek közreműködésével angolnyelv-tanítás folyt, majd ebéd után bibliai tanítás és annak elmélyítése, és végül a tanultakhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás zárta a tábor napi programját. A programok lebonyolítását helyi és nemzetközi önkéntesek segítették, a nemzetközi önkéntesek jelenlétét a Care2Travel Egyesület biztosította, munkájuk megkönnyítése érdekében fordító önkénteseket is biztosítottak számukra. A tábor végén a szülőkkel közösen misére és azt követő szeretetvendégségre is sor került. A gyerekek egy kis előadással is kedveskedtek szüleiknek.

Úgy érezzük, hogy sikeres és élményekben gazdag tábort valósítottunk meg, illetve a gyerekek visszajelzései is ezt tükrözték. Reménykedünk abban, hogy az itt kapott lelki mustármagocskák szárba szökkennek, és a jó Istennek tetsző sarjat hajtanak.

Kányádi Mónika-Linda