Hétköznapi hősökről Marosfőn

0
2010

Hol Isten, ott szükség nincsen” mottóval szervezték meg idén július 6–12. között Marosfőn a már hagyományossá vált BOLdoGICS gitártábort. Idén 47 fiatal és kisiskolás gitárján csendült fel az ének az egyhetes tábor alatt, amely ezúttal a hétköznapi hősökről szólt a hivatások évébenek meghirdetett pasztorális tervből ihletődve.

A népes csoport Fay Leó Lóránt plébános áldásával indult útnak. Minden napot a jótékony mozgás mellett reggeli imával kezdték a résztvevők. A fiatalok kiscsoportokban kapcsolódtak be a házimunkába, ki zöldséget pucolt, ki takarított, ki az imaszolgálatot vállalta, de volt, aki a játékokat készítette elő. A délelőtt nagy részét gitáróra töltötte ki, amelyet egy kis tízórai szakított félbe. Ebéd előtt interaktív kiselőadásokra került sor, amelyek napokra osztva a példaképekről, a világi hősökről, Bi-Pi utolsó üzenetéről, valamint a szentírási hősökről szóltak. Ebéd után rövid szieszta következett, majd ismét gitáróra. Az uzsonna után különböző délutáni foglalkozásokat tartottak: a résztvevők focizhattak, kézimunkázhattak, kirándulhattak, játszhattak és beszélgethettek. A vacsorát minden este változatos csapatösszerázó programok követték: ismerkedőest, karaoke-est, táncest, kultúrák estje, játékest. Minden napot a templomban, csendben imádkozva, esti imával zárták.

A tábor ideje alatt elmaradhatatlan volt a vallásos nevelés, valamint a szentmise, amelyet csütörtökön Farkas Ervin kisszemináriumi prefektus meghívott mutatott be. A tábort a hét alatt megtanult dalokból összeállított koncert zárta.

Égei Imola