Interkulturális tábor Ozsdolán

1
1727
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Negyedik alkalommal szervezte meg a gyulafehérvári Caritas az interkulturális gyermektábort Ozsdolán július 1-5. között. Az immár hagyománynak számító nappali táborban összesen 60 olyan ozsdolai elemi iskolás gyermek vett részt, aki még a tanév vége előtt egy-egy rajzzal jelentkezett.

Az idei tábornak két újdonsága is volt: a különböző kis- és nagycsoportos játékok, vetélkedők és kézműves foglalkozások mellett a programban nagy szerepet kapott a zene és a közös éneklés. A tábor vendége volt Elana Andrews, a Caritas Superar kórus programjának szakmai vezetője, aki különböző nyelveken tanított énekeket a gyermekeknek. A tábor egy családi rendezvénnyel zárult, amelyen a kicsik előadták azokat énekeket, kisebb táncprodukciókat, amelyeket a tábor alatt tanultak – adta hírül a Caritas honlapján.

A program kidolgozásában és megvalósításában 19 önkéntes segített a szervezőknek. További újdonságként kiemelendő, hogy az önkéntesek többsége ozsdolai fiatal volt, a Kun Kocsárd Általános Iskola tanulói. A lelkes önkéntesek nemcsak a tábor ideje alatt nyújtottak nélkülözhetetlen segítséget, hanem már az előkészületekben és a program kidolgozásában is nagy szerepet vállaltak. A fiatalok jól összeszokott csapatként vettek részt az önkéntes munkában a tábor ideje alatt, hiszen már a tanév során több önkéntes akciót is szerveztek a faluban a fiatalok és a helyi közösség igényeire építve, a Gyulafehérvári Caritas égisze alatt működő DARE Regionális program Gyermekparlamentjének keretében.

A tábor főszervezője a gyulafehérvári Caritas ozsdolai Nappali Központja volt, amely iskolaidőben szocio-edukációs foglalkozásokat biztosít a Kun Kocsárd Általános Iskolába járó gyermekek számára, együttműködésben más, a szervezet által lebonyolított programokkal, így a DARE Regionális Programmal, a  Superar programmal, valamint a United Networks közösségfejlesztő programmal.