A pápa közelében lenni

0
3201
Fotó: Micaci Cristian/Facebook

Ferenc pápa az elmúlt órában szerencsésen landolt Bukarestben, ahol már a repülőtéren fogadta őt Klaus Johannis államelnök. A következőkben a Cotroceni Palotában fog további állami köztisztviselőkkel és egyházi elöljárókkal fog találkozni. Az utazás során ugyanakkor, a négy erdélyi egyházmegye tudósítója is szót váltott a szentatyával.

Mielőtt személyesen néhány szót váltott volna az újságírókkal, a vele utazóknak azt mondta Ferenc pápa, hogy a látogatás ideje alatt végig rossz időt jósolnak a szakemberek, de reméli, hogy ezúttal is ugyanaz fog történni, mint a bulgáriai látogatása során, amikor ugyancsak rossz időt jósoltak, mégis elfogadhatóvá váltak a körülmények és sikeres volt az apostoli út. Ezután végigjárta a gépet és az egyes újságírókkal szóba elegyedett, mindenkivel kezet fogott, volt, aki ajándékkal készült a találkozásra.

Micaci Cristian a szentatyának egy nagyváradi egyházmegyéről szóló katalógust adott át, és közvetítette az itthoniak üdvözletét is.

„Elmondtam neki, hogy nagyon várják/várjuk már otthon, különösen Csíksomlyón” – mondta el Micaci Cristian, aki a négy erdélyi egyházmegye képviseletében kíséri végig, romániai apostoli útja során Ferenc pápát. A szentatya válaszul megköszönte a tudósítói munkát.

A pápa ugyanakkor mindig, amikor apostoli útra indul, üzenetet intéz az olasz államelnökhöz és Olaszország lakóihoz, köszöntve őket indulása előtt, illetve, amikor bizonyos országok felett halad el, ezeknek az államoknak a lakóit, vezetőit is köszönti távirat formájában a repülőgépről. Így ma Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Szerbia és Bulgária államelnöke kapott ilyen pápai köszöntőt.

„Ferenc pápa barátságossága, mosolya minden izgatottságot felold, nagyon értékes pillanat a közelében lenni” – fogalmazott Micaci Cristian.

Micaci Cristian átadja a nagyváradi egyházmegyéről szóló katalógust a szentatyának