Tíz éve őrizve a lángot

Hálaadás Gyulafehérváron

1
3771
• Fotó: Hölgyes Pál Zsolt/facebook

Május 7-én délelőtt, szentelésük helyszínén, a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban adtak hálát a 2009-ben felszentelt papok az elmúlt évek kegyelmeiért.

A 10. évfordulót ünneplő lelkipásztorok közösen mutattak be szentmisét főpásztorukkal, a szintén jubiláns, aranymisés Jakubinyi György érsekkel. Szentbeszédében a szentelő főpásztoruk a gyertya példáját állította párhuzamba a papi hivatással, amelynek meggyújtott lángját óvni kell, hogy az be tudja tölteni feladatát és csonkig égjen, akárcsak a pap is élete végéig a rábízottakat kell szolgálja, őrizve a szenteléskor meggyújtott lángot. A szentmise keretében az ünneplő lelkipásztorok megújították a szenteléskor tett fogadalmukat is.

Kiss Endre szemináriumi spirituális, az idei találkozó házigazdája elmondta, hogy a találkozón mind a tízen részt vettek, és fontosnak tartották, hogy a hivatások évében és a kerek évforduló alkalmából a szentelés helyszínén, a hat évig otthont jelentő Gyulafehérváron adjanak hálát.

A 2009-ben szentelt papok, és jelenlegi szolgálati helyük:
Bálint István (Csíkszereda-Szent Ágoston), Birton Róbert-Attila (Székelykál), Both Dávid (Homoródkarácsonfalva), Fülöp László (Miklósvár), Hölgyes Pál-Zsolt (Zágon), Kiss Endre (Gyulafehérvár-Papnevelő Intézet), Kovács Péter-Pál (Nyárádtő), Ráduly István-Zsolt (Kőhalom), Ruşti Alexandru-Ioan (Petrozsény), Şcheianu Ciprian-Iosif (Gödemesterháza).