Gábor Csilla szociális testvér az MTA új tagja

1
3570
• Fotó: Homa Ildikó

A Magyar Tudományos Akadémia külső tagjává választotta Gábor Csilla irodalomtörténészt, egyetemi tanárt, a kolozsvári Szociális Testvérek Társaságának tagját.

Az új külső tagokról a Kolozsvári Akadémiai Bizottság számolt be honlapján: Gábor Csillán kívül Nagy László fizikus, Pál Judit történész és Vincze Mária közgazdász is az MTA külső tagja lett a május 7-én tartott 191. közgyűlésén. Így jelenleg az MTA romániai külső tagjainak száma 22.

Gábor Csilla egyetemi tanár, a kora újkori magyar irodalom szakembere. Nemzetközi elismertségét angol nyelvű könyve jelzi. Laus et polemia című kötete, amely 2015-ben jelent meg, a magyar irodalom spirituális vonulatának elmélyült elemzése. Állandó résztvevője a nemzetközi szakmai konferenciáknak, példás együttműködést folytat a hazai szakmai fórumokkal. A REFO 500 nemzetközi projekt koordinátora volt. 2016-ban a Kolozsvári Akadémiai Bizottság A Tudomány Erdélyi Mestere Díjjal tüntette ki.

• Fotó: Serbán Mária

Gábor Csilla a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület által kiadott Keresztény Szó havilap szerkesztőbizottságának tagja. Az egyesület valamennyi munkatársa szívből gratulál a kiváló tudományos munkához és a tagsághoz!