Családi piknik Túrterebesen

0
1147
Fotók: Palincas Erika

Sportvetélkedők, tombola és bográcsos várta az érdeklődőket a szatmári Caritas Szent Márton Központja által második alkalommal megszervezett rendezvényen.

A Nemzetközi Roma Napot sokféle módon ünneplik szerte a világon: van, ahol a roma történelem sorsdöntő fordulatairól emlékeznek meg, máshol a kulturális szemléletet emelik ki. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központjában az a hagyomány alakult ki, hogy a családot előtérbe helyezve ünnepeljék meg ezt a napot. Az április 12-én, pénteken második alkalommal megszervezett Családi piknik célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a család minden tagja számára a szabadidő tartalmas eltöltésére, az aktív kikapcsolódásra.

A Szent Márton központ játszóterén és a szomszédos futballpályán zajlott eseményen mintegy 150 személy vett részt. A tavalyi, első kiadáshoz képest idén több szülő jött el, ami annak köszönhető, hogy az intézménybe járó gyermekek oktatásába-nevelésébe a központ munkatársai folyamatosan törekszenek bevonni édesanyát, édesapát, igyekeznek érdekeltté tenni a szülőket.

A rendezvény ezúttal is változatos programokkal várta a résztvevőket. Idén a sportversenyek kaptak nagyobb hangsúlyt: az érdeklődők a futballpályán mérhették össze, ki futja le a legrövidebb idő alatt a kijelölt 50 méteres távot. A rajtvonal mögött a szülők is felsorakoztak, hogy buzdítsák csemetéiket. Párhuzamosan zajlott a célba dobó verseny a központ udvarán, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

A verseny után az óvodások és iskolások a játszótéren játszottak, míg szüleik a központ munkatársaival beszélgettek. Közben elkészült a bográcsos, amelyet a Szent Márton Központ csapata közösen főzött meg és szolgált fel a résztvevőknek. Az ízletes ebéd után újabb izgalmas rész következett: a tombolasorsolás. Az esemény az oklevelek kiosztásával zárult.

Palincas Erika