Isten a szeretet parancsát kőbe véste

0
1945
Fotók: Oroszhegyi Római Katolikus Plébánia/Facebook

„Taníts meg bízni benned, tenyeredben keresni helyet…” – Simon Judit Gyöngyi szavainak fényében, vasárnap az öröm és vigasztalás ünnepe volt Oroszhegyen, április 7-én.

A 11 órás szentmise keretében idős és beteg testvéreinkkel együtt készültünk húsvét ünnepére. Ebből az alkalomból, a hivatások évének keretében ellátogatott hozzánk Simon Judit Gyöngyi kerekesszékes Marosvásárhelyről, a Hifa Románia elnöke. A szentmisén részt vett Csavar Tibor nyugalmazott plébános, aki szintén kerekesszékes.

„Nincs értelmetlen élet, csak meg nem értett élet. Minden élet Isten ajándéka, s ha megértjük, felfedezzük ajándék voltát, értelmét, értékét” – fogalmazott a helyi plébános. A jelenlévőket a polgármester, Bálint Elemér Imre köszöntötte, kiemelve a szeretet fontosságát az emberi kapcsolatokban.

Simon Judit Gyöngyi tanúságtevésében megosztotta velünk életének fontosabb állomásait, amelyből kiviláglott, hogy kerekesszékben is van élet. Igaz, sokszor nem könnyű, de ha mosolyogva, vidáman és Istenbe kapaszkodva „gurulunk” életünk útján, akkor az Oltáriszentségben köztünk levő Krisztus mindig segít és értelmet ad földi életünknek. Szavai biztatásként hatottak nemcsak sorstársaira, hanem mindannyiunkra.

A szentmise keretében, akik kérték, részesülhettek a szentkenet szentségében. Megható volt látni, hogy közösségünk sok idős és beteg tagja – egyesek mások segítségével – hogyan lépkedtek vagy gurultak a szentséget kiszolgáltató elé. Juditot idézve: „Isten a szeretet parancsát kőbe véste, de bűneinket homokba írta”. Erről az isteni szeretetről szól Az Úr asztalánál című verseskötete, amit a mise végén dedikált.

Lőrincz Lenke