2019. február 28., csütörtök

0
920

EVANGÉLIUM
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
Bizony mondom nektek: Ha valaki csak egy pohár vizet is ad nektek inni azért, mert Krisztuséi vagytok, megkapja érte jutalmát. Ha viszont valaki csak egyet is bűnre csábít a kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakába, és a tengerbe vetnék.
Ha a kezed bűnre csábít, vágd le! Jobb csonkán bemenned az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutnod, az olthatatlan tűzre. Ha a lábad csábít bűnre, vágd le! Jobb sántán bemenned az életre, mint két lábbal a kárhozatra jutnod. Ha pedig szemed csábít bűnre, vájd ki! Jobb fél szemmel bemenned Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutnod, ahol a féreg el nem pusztul, és a tűz ki nem alszik.
Mindenkit tűzzel sóznak meg. Mert jó dolog a só; ha azonban a só ízét veszti, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és őrizzétek meg a békét egymás között. 
(Mk 9,41-50)

A világ kínálatánál nagyobb az, aki folyamatosan bejelentkezik hozzánk. Ma is meghívásban van részünk: mindentől el kell szakadnunk, ami elválaszt tőle, ha igazán vele akarunk lenni. Tartalmas élet csak Vele, Általa és Benne van. Isten társat keres az élet kalandjához. Hív, szólít, vágyik érzékeny szívedre, színes fantáziádra. Nem akar lemondani értékes emberi életünkről. A lényegben a végsőkig elszánt, hiszen a világ életéről van szó. Istentől való érintettséget, elteltséget kérek és kívánok, hogy valóban só ízű életünk legyen. A mai örömhír lényege: „őrizzétek meg a békét egymás között.”

Csíki Szabolcs, segédlelkész

MEGOSZTÁS