Nyitott hétvége a szerzetességről

0
1523
Forrás: A Boldogasszony Iskolanővérek Facebook-oldala

A szerzetességről tartanak nyitott hétvégét a Boldogasszony Iskolanővérek Budapesten 16-35 éves fiatal nőknek március 8-10. között.

Akit érdekel a szerzetesek élete, esetleg már gondolkodott is azon, hogy ezt a hivatást válassza, annak helye van a programokon. „Ha kész vagy időt és teret adni önmagadnak és Istennek, hogy vele együtt keresd a válaszodat úgy, hogy körülnézel, csendben vagy, kérdezel, meghallgatsz, fontolgatsz…” – olvasható a felhívásban. A nővérek időt ígérnek az imádságra, a személyes keresésre, lehetőséget a közösség megtapasztalására, a közös megosztásra. A résztvevők találkozhatnak az iskolanővérekkel és iskolanővér-jelöltekkel egyénileg és közösen, de alkotásra, játékra is lesz lehetőség a szentmise mellett.

A szervezők nem ígérnek biztos választ arra nézve, hogy Isten kit mire hív, hiszen ez elmondásuk szerint „közted és közte” történik, formálódik. De bátorítják az érdeklődőket, hogy adjanak erre időt Istennek és önmaguknak, hogy megtörténhessen mindaz, amit Ő készít a résztvevők számára ezekben a napokban. A nyitott hétvége március 8-án, péntek este kezdődik – 17:40-ig várják az érkezőket az iskolanővérek budapesti rendházához – és március 10-ig, vasárnap délutánig tart. Az esemény helyszínének pontos címe: 1092 Budapest, Knézich utca 3-13.

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik az összes programon részt tudnak venni. A jelentkezéshez szükséges űrlapot IDE kattintva tölthetik le. Akinek csak rövidebb időre van lehetősége, annak azt javasolják, hogy jelentkezzen a „Csendes hétvége” programjára, amit március 23-24-én tartanak legközelebb. Erről ITT olvashatnak részleteket. A jelentkezéssel kapcsolatos egyéb részletekért és kérdésekkel a klarissza@iskolanoverek.hu email címre lehet írni, vagy a Facebookon Gallatz M. Klarissza nővér is eligazítást nyújt.