Jön a pápa: alkotásra fel! (FRISSÍTVE)

0
2433

Székelyudvarhelyen és Gyergyóalfalván is alkotói pályázatot hirdetnek a pápalátogatás témájában.

A Székelyudvarhely-szombatfalvi plébánia rajz- és írópályázatot hirdet 0–VIII. osztályos tanulók számára Ferenc pápa csíksomlyói látogatása témájában. A kezdeményezésről László Attila plébános portálunknak elmondta: célja a figyelmet a közelgő eseményre irányítani, a gyermekeket az előkészület jegyében alkotásra szólítani és hívni. Az alkotásokat március utolsó napjáig kell beküldeni a plébániára,
eredményhirdetés virágvasárnap lesz a nagymisén.

A gyergyóalfalvi plébánia rajzpályázatot hirdetett I–VIII. osztályos tanulók számára Ferenc pápa Csíksomlyón, illetve Ferenc pápa és a gyermekek témájában, előbbit a nagyobbak, utóbbi témát a kisebbek számára ajánlva. A megszólított gyermekek a plébániai hittanosok (hozzávetőlegesen az iskoláskorú gyermekek 60–70 százaléka). Amint a játékos, rajzos, a pápalátogatásra való előkészületet szolgáló verseny ötletgazdája, Ilyés Lehel segédlelkész megkeresésünkre elmondta, nőnapig várják a rajzokat, amelyeket Balázs József művész-tanár vezetésével fognak elbírálni. A legkreatívabbak Ferenc pápának a gyermekek kérdéseire adott válaszait tartalmazó kötetét kapják jutalomként, de a versenyre benevező mindenik gyermek kap majd valamilyen jutalmat a március 19-én, Ferenc pápa beiktatási miséjének évfordulóján tartandó ünnepségen.

Az Arbor Szövetség és a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia rajzpályázatot és prózaíró pályázatot hirdet Ferenc pápa látogatása Székelyföldön témában: a rajzpályázatot I-VIII. osztályos gyermekek számára, míg a prózaíró pályázatot V-VIII osztályos gyermekek számára írták ki.