Leégett a sepsibükszádi plébánia (FRISSÍTVE)

2
17042
Csak a falak maradtak

Ma reggel leégett a sepsibükszádi plébánia. A kár tetemes, mind az épületben, mind anyagiakban. Anyakönyveket, iratokat sikerült kimenteni, de a felmérés és leltározás ezután történik. Imáinkkal és anyagiakkal álljunk az egyházközség és vezetője mellé.

Bakó Ferenc sepsibükszádi plébános megkeresésünkre elmondta, a plébánia tetőzete teljesen leégett és bezuhant, mindössze az épület falai maradtak meg. A legfontosabb iratokat igyekeztek kimenteni. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, a tűzoltók jelenleg a helyszínen vizsgálódnak. A plébános szerint szabályosan tüzeltek, csak az irodában volt felkapcsolva a villany. Az utcában nagy füstre lettek figyelmesek. Bakó Ferenc arra kér, hogy imáinkkal segítsük a szerencsétlenséget elszenvedett plébániát.

Hajdú János főesperes közleményben tudatta a plébánia számlaadatait. Aki segíteni szeretne, ide küldheti az adományt: RO46 RNCB 0124 0380 1796 0001; CIF 11146886IBAN; BCR, Sf. Gheorghe. Szükség esetén a plébánia teljes neve románul: Parohia Romano Catolică Bixad Olt.

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁSOK