Áldásos évzáró, színes tervek

0
1324
Fotó: Tamási Zsolt

Színes, áldásos és gazdag év végét zárt az Ő az út ifjúsági szolgálat. Az Isten-kapcsolat, dicsőítés, férfi-női szerepek, közösségi kapcsolatok jegyében telt a tavalyi év utolsó három hónapja, a tervek ugyanakkor idén is gyarapodnak.

Októberben a gyergyói Szent István plébánia zenecsoportjának voltunk a vendégei, akikkel az Isten-kapcsolatról és a dicsőítésről beszélgettünk. Növekedett szívünkben a dicsőítés a közösségépítés szellemében. A Mécses közösségnek múlt félévi témája a Szentírás olvasása és vele való imádkozás volt, az ebben való elmélyülésben kérték segítségünket. A Pitypang közösség meghívott minket, hogy tanítást tartsunk a közösség fontosságáról és a helyesen megélt közösségi kapcsolatokról. Ennek fényében tettek előrelépéseket, és megértették, hogy az ellenség, mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el (1Péter 5,8), ezért ügyelnünk kell közösségünkre, kapcsolatainkra.

Az októberi hónapban Tiszta szerelem! estet szerveztünk, ahol közel 40 fiatal vett részt a marosvásárhelyi Szent Család templomban. A férfi és női identitásról, párválasztásról és a tisztaságban megélt párkapcsolatról beszélgettünk. Decemberben elkezdtünk egy, négy osztályfőnöki órából álló sorozatot is, amelyet januárban fogunk befejezni.

Nyitás és új tervek

Az utóbbi időben nyitottunk más iskolák felé is, hisz meghívást kaptunk a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumtól, ahol december 7-én az Advent jegyében 140 fiatalnak hirdettük az örömhírt. Az alkalom tanúságtételekből, gyakorlati szemléltetőkből és rövid imádságokból állt. Ezt a csodás szolgálatot december 1-én, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc katolikus iskola diáktanácsának tartott képzés előzte meg. Isten szeretetéről és hívásáról beszéltünk, valamint abban erősítettük meg őket, hogy egyenként értékesek, Istennek terve van mindannyiuk életével.

A következő hat hónapban szeretnénk befejezni az elkezdett Légy erős! képzésünket, és szeptemberben meghirdetnénk a januári újraindulást újabb húsz fiatalnak. Emellett nyitottak vagyunk evangelizációs, közösségfejlesztő, ifjúságot megerősítő programok szervezésére is. A következő Légy erős! programunkra támogatókat keresünk, hiszen 6200 euróra van még szükségünk, hogy fedezzük a tíz hétvége szervezési költségeit. Hittel és reménységgel állunk a következő időszak előtt is, és köszönjük, hogy veletek együtt gondolkodhatunk, imádkozhatunk.

Bereczki Zsolt