Szent József nagykilencedre készülnek a szatmári egyházmegyében

0
2617
A szatmárnémeti Szent József templom

Szatmárnémetiben, Kaplonyban és Nagybányán is kilenc héten keresztül készülnek a hívek a március 19-i Szent József búcsúra.

Szent József, Szűz Mária jegyese ünnepét március 19-én tartják, de már kilenc héttel előtte megkezdődik a hívek felkészülése. Szatmárnémetiben, Kaplonyban és Nagybányán is január 16-ától, szerdánként szentmisékkel, azokon elhangzó elmélkedésekkel hangolják a lelküket az ünnepre. Ennek megfelelően Szatmárnémetiben, a Sugár-úti Szent József templomban szerdánként, reggel kilenctől tartja a szentmiséket Linzenbold Szabolcs székesegyházi káplán. Kaplonyban, a Szent József templomban szerdánként este hat órától mutatják be a szentmiséket a ferences atyák.

Nagybányán szintén szerdánként 16:30-tól román nyelven, 18:30-tól pedig magyar nyelven tartják a felkészülés szentmiséit a Szent József templomban. A nagykilenced meghívott szónokai közt van Ambrus István kapnikbányai plébános, Czumbil Wilhelm láposbányai plébános, Jakab Norbert, a szatmárnémeti Szent Antal egyházközösség plébánosa, illetve a nagybányai minorita atyák.

Józsa János