Névadóját ünnepli a Kalazanci-líceum

0
1528

Idén is névadóját ünnepli, azaz patrocíniumát éli meg a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum. A hagyományoknak megfelelően kétnapos alkalmat szentelnek mindennek. Tegnap, csütörtökön három versenyt is tartottak, mégpedig mind általános, mind pedig középiskolásoknak szólókat. Sor került a hagyományos Sík Sándor-szavalóversenyre, és ezzel párhuzamosan hittanversenyt is tartottak, illetve a természettudományok terén is megméretkeztek a diákok.

A Kalazanci Szent József-templomban ma, pénteken szentmisét mutattak be, amelyet Ruppert József piarista celebrált, míg a szentbeszédet Takó István kolozsvári egyetemi lelkész, plébános mondta.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepség a Szent László Közösségi Házban folytatódik. Ünnepi műsor bemutatására, illetőleg díjátadásra kerül sor – az előző napon megtartott versenyeken jól teljesítőket jutalmazzák. Este pedig megtartják a szülők bálját, hiszen a nagykárolyi felekezeti iskola egyik célkitűzése, hogy a gyerekeken kívül azok családját is bevonja a közösségbe, hogy mintegy közösen alkossanak egy nagyobb családi közösséget.

Megyeri Tamás Róbert/Anziksz.com

MEGOSZTÁS