Országos Kolping-találkozó volt Karánsebesen

0
1480
• Fotók: Petőfi Sándor

A karánsebesi Kolping-központban november 16. és 18. között került sor az országos Kolping-találkozóra. Pénteken délután már megérkeztek a Kolping-családok képviselői és az újratalálkozás örömében töltötték el a az estét. Szombaton reggel korán indult a nap, reggel 9 órakor szentmisén vettek részt, amelyet Pál József Csaba temesvári megyés püspök mutatott be koncelebrálva a jelen lévő papokkal, Gödri István országos Kolping-lelkivezetővel, Groza Dániel bánáti Kolping-lelkivezető kisjenei plébánossal. Jelen volt még  Radulescu George, a bánati görögkatolikus Kolping lelkivezetője, illetve a szentandrási görögkatolikus lelkész is.

Erre a napra lelkivezetők, az egyesületek elnökei, illetve az ország egyesületeinek tagjai  kaptak meghívást Gyulafehérvárról, Bánátból, Moldvából, Nagyváradról, Fogarasról, Szatmárnémetiből és Brassóból, valamint a határokon túlról is érkeztek Kolping-család-képviselők.  A nap különleges meghívottja a temesvári egyházmegye főpásztora volt, aki Toman Zoltánnal érkezett, aki temesvár-belvárosi segédlelkész, valamint az egyházi bíróság titkára.

A szentmisét követően mindannyian átmentek a karánsebesi Kolping-házba, ahol elkezdték a közgyűlést, ahol megbeszélték az elmúlt évi programokat, bemutatták a Romániai Kolping Profiltvalamint bemutatták a Kolping-önkéntességet. Délután pedig három csoportban beszélgettek, amelyet követőeb plenáris beszélgetésen fogalmazták meg konklúziójukat. Az együtt töltött napok után mindenki friss erővel, új lendülettel tért haza, várva az új kihívásokat és a közös munkát.

Váncsa Csaba

MEGOSZTÁS