Köszöntötték az időseket

0
1334

Tegnap a Gyulafehérvári Caritas Bereck, Lemhény, Ozsdola, Kézdiszentkereszt és Zabola után Gelencén ünnepelte meg az idősek világnapját. A rendezvényen Kézdiszék tíz településéről több mint háromszáz szépkorú volt jelen.

A megemlékezés a Szent Imre-templomban ünnepi szentmisével kezdődött, ahol a főcelebráns Kopácsi Ferenc, Kézdialmás és Lemhény plébánosa volt, a szentbeszédet pedig a Haralyban született Nagy József, Kézdimartonos új plébánosa tartotta.
Hubbes Kinga, a Caritas háromszéki vezetője a szentmisét követően elmondta: a nyugdíjasok nagyon várják ezt a napot, ezért hálásak azoknak az önkormányzatoknak, amelyek immár hat éve felvállalták a rendezvény megszervezését. Hubbes Kinga azt is elmondta, hogy Felső-Háromszéken minden településen jelen vannak, tizenkét önkormányzattal van szerződésük, és huszonöt munkatársuk nap mint nap több mint ötszáz rászoruló, idős személyről gondoskodik.
A művelődési otthonban elsőként Hubbes Kinga, majd Cseh József, Gelence község polgármestere köszöntötte a nyugdíjasokat. A közösen elfogyasztott ebéd ideje alatt a színpadon fellépett a Jancsó Benedek-iskola színjátszó csoportja, a kézdiszentkereszti Szép Remények Nyugdíjasklub, a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub Rozmaring vegyes kórusa, a kézdiszentkereszti Pál Ágnes versmondó, a gelencei Reménység Nyugdíjasklub és a Lila Akác Egyesület.

Kép és szöveg: Iochom Zsolt/ 3szek.ro