25 éves a Renovabis segélyszervezet

„A kiengesztelődés útjai Európában” – szerepelt a Renovabis Alapítvány 22. nemzetközi kongresszusának témái között, melyet szeptember 26–27-én tartottak Berlinben. Ehhez kapcsolódik a német katolikus segélyszervezet 25. születésnapja alkalmából szeptember 28-án rendezett ünnepség.

0
1059

Huszonötödik születésnapját ünnepli a németországi katolikusok szolidaritási akcióit koordináló, a kelet-európai újjáépítést több mint két évtizede támogató Renovabis Alapítvány, a német katolikus egyház freisingi központú segélyszervezete.

Szeptember 28-án, pénteken tartották a szervezet jubileumi rendezvényét a berlini katolikus akadémián. Ugyanitt rendezték meg szeptember 26-án és 27-én a Renovabis 22. kongresszusát. A nemzetközi találkozót idén első alkalommal tartották Berlinben.

A párbeszéd és tapasztalatcsere jegyében zajlott a szervezet idei nemzetközi találkozója, melyre huszonhat ország több mint háromszáz egyházi, politikai és közéleti képviselőjét hívták meg.

Jelen volt többek között Reinhard Marx bíboros, a német püspöki konferencia elnöke, a Renovabis munkatársa és támogatója; Nikola Eterović érsek, Németország apostoli nunciusa, valamint számos más egyházi személy.

Európa jelenleg válságok sorát éli át, melyek összefonódnak, kölcsönösen erősítve egymást – hangzott el a szeptember végi berlini találkozón. Meggyőződésünk, hogy a konfliktusokat csak akkor lehet megoldani, ha hajlandóság mutatkozik az őszinte párbeszédre és a kiengesztelődésre – emelte ki a kongresszust megnyitó beszédében Christian Hartl, a Renovabis Alapítvány vezetője.

Forrás: Magyar Kurír

MEGOSZTÁS