XVI. Márton Áron zarándoklat

0
2307

Öt év alatt tizenöt alkalommal került sor az immár hagyományosnak számító háromnapos zarándoklatra, amely Áron püspök életének legfontosabb állomásait járja be. A mostani, tizenhatodik zarándokúton számos újdonság várja a résztvevőket. A csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum pár héttel ezelőtt újult meg, tárgyi anyaga bővült. A püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár kimarad ugyan ez alkalommal az útvonalból, de a máramarosszigeti börtönmúzeum megtekintésére és a püspöki székhely Gyulafehérvárra több idő jut. Ezúttal sem marad ki a dési ferences kolostor, a szászrégeni és a kapnikbányai plébániatemplom meglátogatása. A mostani – 2018. október 6-8. között sorra kerülő – zarándokutat is Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az erdélyi Mária Rádió önkéntes munkatársa vezeti.

Az egyes helyszíneken történő szakszerű idegenvezetések, az Áron püspökhöz fűződő személyes élmények megosztása, a szervezők alapos és minden alkalommal naprakész ismertetője mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a zarándoklat három napja alatt a résztvevők megismerhessék szentéletű püspökünk életét, tanítását és példáját.

A programban minden nap központi helyet kap az Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá és szentté avatásáért felajánlott közös imádság és szentmiseáldozat.

  • Részvételi díj: 400 RON, ami magába foglalja az utazást, a szállást és az étkezéseket.
  • Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és útközben felveszi azokat, akik ezt kérik.
  • Jelentkezés és információ:  Ferencz Kornélia (ferenczk@yahoo.com, tel.: 0726 107 002) vagy Szász Nóra (tel.: 0744 472 178).
  • Jelentkezési határidő: amíg a helyek be nem telnek.

*      *      *

Első nap, szombat (október 6.)
– Csíksomlyó: szentmise a kegytemplomban, szendvics-reggeli, Csíkdánfalva, Csíkszent­domokos: Márton Áron Múzeum meglátogatása, szülői ház és templom, ebéd
– Gyergyószentmiklós-Gyergyóditró útvonalon, Szászrégen megállóval, este megérkezés Máramarosszigetre, vacsora és szállás

Második nap, vasárnap (október 7.)
– Máramarossziget: reggeli után börtönmúzeum és szegények temetője, ebéd
– Kapnikbánya: plébániatemplom meglátogatása
– Dés: szentmise, vacsora
– megérkezés Szászfenesre, szállás

Harmadik nap, hétfő (október 8.)
– reggeli, szentmise
– Gyulafehérvár: érseki palota, udvar és kert; székesegyház meglátogatása
– ebéd után hazaút, este visszaérkezés Csíkszeredába/ Székelyudvarhelyre

Fotó: Márton Áron zarándoklatok/ Facebook

MEGOSZTÁS