Szüreti bál a Reménység központban

Kulturális műsorral ünnepelték az ősz legjelesebb eseményét: a szüretet a szatmárnémeti idősklubba járó nyugdíjasok.

0
1509

Huszonnegyedik alkalommal szervezett szüreti bált csütörtökön a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység Nappali Idősközpontja. „Én még gyermekkoromból nagyon jól emlékszem a szüret csínjára-bínjára, ezért gondoltam, hogy a klubbot látogató időseknek is fontos, hogy visszaemlékezzenek erre a gyönyörűszép eseményre” – idézte fel a rendezvény kezdeteit a központot vezető Hauler Magdolna.

Az ünnepség keretében az idősek az ősz, a szüret és a bor témáját feldolgozó verseket és dalokat adtak elő. Marchiș Gheorghe (Gigi) a bor kedélyjavító hatásáról beszélt, rövid történelmi áttekintést nyújtva az ókori görögöktől napjainkig. A nyolcvanas éveiben járó Kruzlics János Petőfi Sándor őszi témájú és a bort dicsérő verseiből állított össze egy csokrot. A hatás fokozása végett a hűséges és kitűnő memóriával megáldott klubtag teljes mondanivalóját rímekben adta elő. Kiss Ana szavalata után a nyugdíjasok dalra fakadtak. Közismert dallamok csendültek fel, mint az „Ősszel érik babám”, „Szombat este kimentem a szőlőbe”, „Megérett, megérett” vagy a „Piros bort ittam az este”. A szüreti műsor végén a klubtagok köszöntötték augusztusban és szeptemberben született társaikat. A vigasság tánccal folytatódott.

A következő jelentős esemény a Reménység klub életében az Idősek Világnapja lesz, melynek tiszteletére október 9-én különleges műsort mutatnak be – tájékoztatott az intézményt 25 éve vezető Hauler Magdolna.

Forrás: szatmar.ro