Mondjunk igent Istennek!

Búcsú Imecsfalván

0
3157
Fotók: Jánó Árpád

Búcsús szentmisét mutattak be Imecsfalván szeptember 8-án, a Szűzanya születésének napján. Az ünnepen  megjelenő környékbeli papság mellett megtelt a templom a Szűzanyát köszöntő hívekkel.

A búcsús szentmise szónoka Farkas Zsombor gelencei segédlelkész volt, akit a gyulafehérvári kispapok segítettek szolgálatukkal. Szentbeszédében a szónok arra emlékeztetett, hogy mondjunk igent Isten hívására, s ne tegyük félre, porosodni, a tőle érkezett hívást. Arra buzdította az egybegyűlteket, hogy Máriához hasonlóan mondjunk igen-t Isten hívására, s az élet nehéz pillanataiban vegyünk példát tőle.  „Ebben a meghívóban nagyon sok minden áll. A legfőbb: kezdjél el ma szeretni! Kezdjél el megbocsájtani! Ne légy haragtartó ember!”–mondotta.

A szentmise végén, Papp Márton imecsfalvi plébános megköszönte a főcelebránsnak, a nagy számba érkezett papságnak és híveknek a részvételt, a kapott adományokat a búcsúra, illetve kérte a hívek segítségét a jövő héten elkezdődő nagy munkálatokra, amely által a belsőleg nemrég felújított templom most külsőleg is teljesen megújul, elkezdődnek a kültéri munkálatok. A szentmisén a kovásznai Apor Vilmos gyerekotthon kórusa énekelt.

 

 

 

MEGOSZTÁS